Σχετικά

Αναλυτικότερα η ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ιστορία της οικογένειας έχει ως εξής:

Αναλυτικότερα η ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ιστορία της οικογένειας έχει ως εξής:

Το 1920 ο Ζουριδάκης Μιχάλης με την σύζυγό του Ζουριδάκη Ανθούσα ιδρύουν το πρώτο αρτοποιείο στα Πιτσίδια Ηρακλείου Κρήτης.

Με τα αγνά παραδοσιακά υλικά της τότε εποχής και την ανύπαρκτη λέξη «των συντηρητικών» αρχίζουν με αγάπη ζήλο και μεράκι να παρασκευάζουν τα πρώτα παραδοσιακά προϊόντα της οικογένειας.

Το 1948 μετά από 18 χρόνια σκληρής εργασίας, ανοίγουν το δεύτερο αρτοποιείο στα Μάταλα Ηρακλείου Κρήτης.

 

Το 1920 ο Ζουριδάκης Μιχάλης με την σύζυγό του Ζουριδάκη Ανθούσα ιδρύουν το πρώτο αρτοποιείο στα Πιτσίδια Ηρακλείου Κρήτης.

Με τα αγνά παραδοσιακά υλικά της τότε εποχής και την ανύπαρκτη λέξη «των συντηρητικών» αρχίζουν με αγάπη ζήλο και μεράκι να παρασκευάζουν τα πρώτα παραδοσιακά προϊόντα της οικογένειας.

Το 1948 μετά από 18 χρόνια σκληρής εργασίας, ανοίγουν το δεύτερο αρτοποιείο στα Μάταλα Ηρακλείου Κρήτης.

 

Οι χίπις της τότε εποχής, τους οποίους φρόντιζε και είχε σαν παιδιά της η Μαμά Ζουριδάκη Ανθούσα, το αποκαλούσαν 

 « ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ».

Το κατάστημα των Μάταλων ήταν και το ορόσημο για την ανοδική πορεία της επιχείρησης.

Το 1990, στα Πιτσίδια Ηρακλείου Κρήτης, δημιουργείται από τον γιο της οικογένειας Νικόλαο Ζουριδάκη μια υπερσύγχρονη μονάδα 1500 τ.μ. άρτια οργανωμένη σε μηχανολογικό εξοπλισμό έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αγνότητα και η ποιότητα των προϊόντων.

Η εξέλιξη αυτή συντέλεσε στην ανάπτυξη της εταιρείας και την διεύρυνση των πωλήσεων της σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς και στην έναρξη των δραστηριοτήτων της και στο εξωτερικό.

Έτσι το 2004 ο Ζουριδάκης Ν. Μιχάλης συνεχίζοντας την παράδοση μέσω της τρίτης γενιάς της οικογένειας δημιουργεί το τρίτο κατάστημα στον Πειραιά και συγκεκριμένα  στην οδό Γούναρη και Νικήτα 1 στην κεντρική αγορά του Πειραιά.

Το 2013 βλέποντας την αγάπη και την ζήτηση του κόσμου για τα αυθεντικά αγνά παραδοσιακά προϊόντα της οικογένειας, η εταιρία παρά τις δύσκολες συγκυρίες της εποχής, αποφασίζει να ανοίξει το τέταρτο ιδιαίτερο πλέον κατάστημα στην καρδιά της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην κεντρική αγορά της Αθήνας, δίπλα στη Βαρβάκειο αγορά, στην οδό  Αθηνάς και Ευριπίδου 25.

Η εταιρία διαγράφει έως σήμερα μια σταθερά ανοδική πορεία στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας Κρητικών Παραδοσιακών Προϊόντων.

Από το 1930 έως και σήμερα στηρίζει τον τοπικό και ποιοτικό χαρακτήρα της και μας υπενθυμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε.

230

Pastry Shops

26

Candies Collections

14

Years of Experience

80

Creative Pastry Chefs

Watch our video

Our team

Meet Our Confectioners

team

John Portman

Confectioner

Kelley Miles

Pastry Chef

Sherman Warner

Confectioner

Denis Green

Barista